Қараөріктен (слива) повидланы қалай жасаймыз

Oinet.kz 09-01-2020 552

image.png

1. Қараөрікті тазалап жуамыз. Сосын əрбір килоға 500 мл-дей су қосып (қант қосылмайды), отқа қоямыз. Қараөрік əбден езілгенге дейін қайнатамыз. Шамамен 20-30 минуттай. Сосын ыдысты оттан алып, суытамыз.

Суығаннан кейін езілген қараөрікті ситодан өткіземіз. Сұйық повидло шығады. Сол повидлоға əрбір кг үшін 500-700 гр қант қосып, баяу отта жиі араластырған күйде дайын болғанға дейін қайнатамыз.

Повидло дайын.

Асыңыз дəмді болсын!

Праж торты
Лимонмен консервіленген қияр
Сәйкес тақырыптар
Көтерілу