Қызанақтың пайдасы және құрамындағы дәрумендер

87EC9561-6D07-4CE3-A672-116A8E86A202.jpeg

Қызанақтың құрамында адам организміне пайдасы мол В1, В2, В5, В6 және А, Е, С дәрумендері бар. Қызанақты үнемі пайдалана отырып, иммундық жүйені нығайтып, жүрек қызметін жақсартып, ас қорытуды реттеп, холестеринді азайтуға болады.

Қызанақ гастриттіемдеуге, жүрек-қан тамыр аурларында, асқазан ішек жолдары, іштің қатуы, қантты диабетке, семіздікке шалдыққан науқастар үшін құнды тағам.

Қызанақтың жемісінен алынған шырыны тағамға пайдаланылады. Жеміс құрамында витаминдерөте көп. Қызыл, сарғыш жемісінің құрамында минералдық тұздар, С витамині, В, РР тобының витаминдері, каротинбар. Қызанақты тұздап, сүрлемелеуге де болады. Қызанақтың сұрыптарынан ғалымдар  пайдалы химиялық элементтапқан. Онда темір, мыс, калий тұздары көп.

Қызанақ адам организміне пайдалы витаминдерге бай. Ересек адамдарда жиі кездесетін варикоз, гастрит,жүрек қан тамыр аурулары мен қанайналым жұмысын жақсартады. Асқазан ішек жолдары, іштің қатуы кезінде аса пайдалы. Өтті тазартады, несеп айдағыш, ісік ауруларынан қорғайды. Зәрдің шығуын тездетеді. Қантты диабетке және семіздікке шалдыққан науқастар үшін құнды тағам.    Қызанақиммунитетті көтереді. Ара шаққанда, дене күйіп қалған кезде екіге бөліп басса,  ара уын денеге жаймайды және күйіктің ыстығын алады.


 


Мүмкін сізді қызықтыратын тақырыптар:

  • Жалпыламалық білімдер 1100-1150
  • Фрейд неден қорыққан?
  • Түнде жұмыс денсаулыққа қауіпті
  • Ең көне медициналық оқулық
  • Өзіне тәжірибе жасаған ғалым
  • Ақпарат

    • Oinet.kz ақпарат агенттігін есепке қою туралы № 16379-ИА куәлігі 06.03.2017 жылы Байланыс, ақпараттандыру және бұқаралық ақпарат құралдары саласындағы мемлекеттік бақылау комитетінен берілді.

    Әлеуметтік желілер

  • Яндекс.Метрика