Шырғанақ шайын дайындау тәсілі

Oinet.kz 30-09-2019

Znalezione obrazy dla zapytania облепиховый чай

Шырғанақ - бұл нағыз дәрумендердің қоймасы. Оның цитрустық жемістерге қарағанда пайдалы С дәрумені екі есе  және бидай майына қарағанда Е дәрумені екі есе көп. Шырғанақ құрамында басқа дәрумендер де бар, сонымен қатар терінің сау және жас көрінуіне жауап беретін антиоксиданттар мен полиқанықпаған май қышқылдары бар.

Шырғанақ пен бал шайы - ең жақсы антидепрессант. Мұны ғалымдар дәлелдеді, ал біз растаймыз. Шырғанақтың қабынуға қарсы әсері де бар.  Сондай-ақ, ол өте дәмді!

Ингредиенттер:

 - 150 г шырғанақ;

 - 2 ас қасық қара шай;

 - 2 ас қасық бал;

 - 500 мл су.

Пісіру тәсілі:

Шырғанақтың жидектерін жақсылап шайыңыз, пюре қалпына келтіру үшін ұсақтаңыз. Шәйнекке шырғанақ пюресін, қалған жидектер мен қара шай салыңыз.  Барлық ингредиенттің үстінен қайнаған су құйыңыз, орап, оны 10-15 минут қайнатыңыз.  Дайын шайды ішіп, дәміне қарай бал қосып, штамм арқылы құйыңыз. Сіз бұл сусынды қара шай қоспастан да жасасаңыз болады.

Суықтан қорғайтын шәй
Қауынның пайдасы мен түрлері

Сәйкес тақырыптар
Көтерілу
×