Шырғанақ шайын дайындау тәсілі

Znalezione obrazy dla zapytania облепиховый чай

Шырғанақ - бұл нағыз дәрумендердің қоймасы. Оның цитрустық жемістерге қарағанда пайдалы С дәрумені екі есе  және бидай майына қарағанда Е дәрумені екі есе көп. Шырғанақ құрамында басқа дәрумендер де бар, сонымен қатар терінің сау және жас көрінуіне жауап беретін антиоксиданттар мен полиқанықпаған май қышқылдары бар.

Шырғанақ пен бал шайы - ең жақсы антидепрессант. Мұны ғалымдар дәлелдеді, ал біз растаймыз. Шырғанақтың қабынуға қарсы әсері де бар.  Сондай-ақ, ол өте дәмді!

Ингредиенттер:

 - 150 г шырғанақ;

 - 2 ас қасық қара шай;

 - 2 ас қасық бал;

 - 500 мл су.

Пісіру тәсілі:

Шырғанақтың жидектерін жақсылап шайыңыз, пюре қалпына келтіру үшін ұсақтаңыз. Шәйнекке шырғанақ пюресін, қалған жидектер мен қара шай салыңыз.  Барлық ингредиенттің үстінен қайнаған су құйыңыз, орап, оны 10-15 минут қайнатыңыз.  Дайын шайды ішіп, дәміне қарай бал қосып, штамм арқылы құйыңыз. Сіз бұл сусынды қара шай қоспастан да жасасаңыз болады.

Мүмкін сізді қызықтыратын тақырыптар:

  • Сыр қосылған макарон әзірлеу
  • Асқабақ ботқасы
  • Печеньеден жасалатын тәтті шұжық рецепті
  • Кептірілген жемістермен палау әзірлеу
  • Табада піскен күріш пен көкөніс (30 минут)
  • Ақпарат

    • Oinet.kz ақпарат агенттігін есепке қою туралы № 16379-ИА куәлігі 06.03.2017 жылы Байланыс, ақпараттандыру және бұқаралық ақпарат құралдары саласындағы мемлекеттік бақылау комитетінен берілді.

    Әлеуметтік желілер

  • Яндекс.Метрика