Булгур деген не? Әзірлеу тәсілі

Без названия (1).jpg

Ол бізге таяу шығыс асүйінен келді. Булгур – табулдан жасалған ең танымал тағам, әлемнің барлық бұрыштарында бұл тағам түрі пайдалы есептелінеді. Булгур бидай дәндерін тазалау, буландыру және ұсақтау жолымен алынады. Мұндай өңдеу нәтижесінде астық ақуыздың, темірдің және калийдің жоғары мөлшерін сақтай отырып, өзінің пайдалы қасиеттерін жоғалтпайды.

Бұл жарма "калибром" кускустан үлкен, сондықтан ол ұзағырақ дайындалады. Bulgur тағамдық талшықтарға бай, сондықтан әсіресе диеталық мәзір үшін ұсынылады.

Қалай дайындау керек?

Булгурды қайнату: жуылған астықты 1:2 қатынасында суық сумен құйып, қақпақтың астында әлсіз отта 20 минутқа қалдырыңыз. Ал ұсақ жарманы 40-60 минут ыстық су құйып қалдырсаңыз болады.

Булгурдың көмегімен палау дайындауға болады (әсіресе, оны вегетариандық етіп жасаса) немесе жарманы тойымды және пайдалы гарнир ретінде пайдалануға болады.

Мүмкін сізді қызықтыратын тақырыптар:

  • Сыр қосылған макарон әзірлеу
  • Асқабақ ботқасы
  • Печеньеден жасалатын тәтті шұжық рецепті
  • Кептірілген жемістермен палау әзірлеу
  • Табада піскен күріш пен көкөніс (30 минут)
  • Ақпарат

    • Oinet.kz ақпарат агенттігін есепке қою туралы № 16379-ИА куәлігі 06.03.2017 жылы Байланыс, ақпараттандыру және бұқаралық ақпарат құралдары саласындағы мемлекеттік бақылау комитетінен берілді.

    Әлеуметтік желілер

  • Яндекс.Метрика