Ұлттық тағам - Жент

Oinet.kz 08-10-2019 2020

Screenshot_9.jpg

Жент — халқымыздың ұлттық тағамы. Бұны әр өңір әртүрлі етіп жасайды. Бүгінгі сіздерге көрсететін түрі — ең жеңіл түрі. 

Құрамы:

Талқан — 4 стақан

Мейіз — 100 гр.

жаңғак — 100 гр.

Қоюлатылған сүт (сгущенка) — 1 баночка

Сары май — 100 гр.

Дайындалуы: 

Алдымен, мейізді 5 — 10 минут жылы суға салып жібітіп, кептіріп аламыз. Талқанды ыдысқа салып, үстіне ұсақтап туралған мейіз бен жаңғақты саламыз.

Қоюлатылған сүттің жартысын құйып, араластырамыз. Қоюлатылған тәтті сүттің түр — түрі болғандықтан, қалған бөлігін аз-аздан құйып отырамыз. Жентті алақанымызға салып, қатты қысқанда пішінін жоғалтпай, үстап тұратындай болу керек. Соңынан жұмсарған май салып, өзіңіз қалаған пішінде жасасаңыз болады. 

Астарыңыз дәмді болсын!

Бризоль дайындау
Иммунитетті көтеру дәмді қоспалар (рецепт)
Сәйкес тақырыптар
Көтерілу