Омега-3 не үшін ішу қажет?

Oinet.kz 01-10-2019 7419

30353428-3BFF-41F7-8857-84305783B7B0.jpeg

Омега-3 - бұл полиқанықпаған май қышқылының ерекше түрі. Табиғатта олар 3 түрде кездеседі - екеуі теңіз тектес өнімдерде, үшіншісі өсімдік өнімдерінде. Біздің ағзамыз үшін ең маңызды омега-3 май қышқылдары EPA (эйкозапентаэнді қышқыл) және DHA (докозагексты қышқылы), олар майлы балықтарда, балдырларда және крилде кездеседі.

Омега-3 майлары организм үшін өте қажет: деніміз сау болу үшін оларды тамақпен бірге ішуіміз керек. Омега-3 майларының негізгі түрлері - альфа-линолен қышқылы (ALA), өсімдік тағамдарында кездесетін май қышқылы, эйкосапентаен қышқылы (EPA) және докозагексаеной қышқылы (DHA), екеуі де балықта кездеседі.  Көп мөлшерде балықты немесе омега-3 қосылған қоспаларды қабылдау жүрек ауруы, инсульт және өлім қаупін азайтады деген пікір бар.

Омега-3 май қышқылдары дененің жалпы денсаулығы үшін өте маңызды.  Біздің ағзамыз Омега-3 синтездемейді, сондықтан бұл «маңызды май қышқылдарын» тамақпен бірге ішу керек.  Бұл май қышқылдары ағзаның толық өсуі, дамуы және жұмыс істеуі үшін аса маңызды.

Кішкене жарақат кезінде қан тоқтату әдістері
Гийена-Барре синдромы
Сәйкес тақырыптар
Көтерілу