Пита қосылған Таяу Шығыс салаты

Пита қосылған салат.jpg

Құрамы:

- 1 пита, диаметрі 20 см;

- 1 үлкен, туралған піскен қызанақ;

- 3/4 ст 60г туралған көк жуа;

- 1/2 ағылшын қияры, қабығы аршылып, төртке бөлінеді, дәндері алынып, кесектеліп туралады;

- 1/2 ст 20г ірі туралған балауса ақжелкен;

- 2 ас қасық анар шырыны;

- 1 ас қасық қызыл шарап сірке суы;

- 2 ас қасық зәйтүн майы;

- Тұз бен ұнтақталған бұрыш;

- 4 порция.

Дайындалуы:

- Духовканы 165 градусқа дейін қыздырады. Питаны 2 дөңгелек шелпекке бөледі. Екі бөлігін де жайпақ табаға салып, қытырлақ қабық пайда болғанға дейін, бірақ қоңырайтпай 3-4 минут қуырады. Суығанға дейін алып қоя тұрады. 

- Үлкен тостағанға қызанақ, көк жуа, ақжелкен салып, араластырады.

- Тұздық дайындау үшін кішкентай шарада анар шырынын, сірке суы мен зәйтүн майын араластырады. Дәмін келтіріп тұздап, бұрыш салады. 

- Дастарқанға қояр алдында ғана питаны 2,5 см бөліктерге үзеді. Салатқа дәмдеуіш құйып, пита бөліктерін қосады да, мұқият араластырады. Салат дайын!

Мүмкін сізді қызықтыратын тақырыптар:

  • Пита қосылған Таяу Шығыс салаты
  • Апельсин балмұздағы
  • Лотаринг көмеші
  • Баку пахлавасы
  • Қызыл балық котлеті
  • Ақпарат

    • Oinet.kz ақпарат агенттігін есепке қою туралы № 16379-ИА куәлігі 06.03.2017 жылы Байланыс, ақпараттандыру және бұқаралық ақпарат құралдары саласындағы мемлекеттік бақылау комитетінен берілді.

    Әлеуметтік желілер

  • Яндекс.Метрика