Киноа деген не? Әзірлеу тәсілі

Oinet.kz 04-10-2019 1967

1279.750x0.jpg

Шын мәнінде, бұл жарма емес, дән. Киноаның тағамдық құндылығы анағұрлым жоғары. "Алтын дән" ежелгі инки киноа деп аталғандай, ақуыздың керемет көзі (сүтпен бірдей), фосфор (балықтың көптеген түрлерінен кем емес), В тобының витаминдері, мырыш, кальций және темір де жоғарғы мөлшерде кездеседі. NASA-да бұл зауыт астронавттарды барлық қажетті қоректік заттармен қамтамасыз етуге қабілетті өнім ретінде қарастырылады.

Киноа құрамында глютен жоқ.  Бұл дегеніміз, дақылдарды вегандар мен клейковинаға төзімсіз адамдар киноаны алаңсыз тұтынса болады деген сөз.

Қалай дайындау керек?

Киноны бұқтыруға болады (бұл тек 2-3 сағат алады) және пісіруге болады. Тұзды суда қайнату 15 минутында дәндер 4 есе ұлғайып, нәзік дәмге енеді. Қайнатар алдында құрғақ табада хош иісті дәндерді аздап қуыру керек.

Киноа салаты мерекелік үстелдерге де қойылады. Жасыл бұршақ, қызыл бұршақ, брокколи қырыққабат, қызанақ және авокадоны дәндерге араластырыңыз. Зәйтүн майы, лимон шырыны, теңіз тұзы мен чили бұрышын қосыңыз. Керемет салат сіздің үсмтеліңізде!

Кускус деген не? Әзірлеу тәсілі
Бризоль дайындау
Сәйкес тақырыптар
Көтерілу